Hyppää sisältöön

Muutu näkyväksi.

Ihmisoikeusliiton, Turun seudun joukkoliikenteen Fölin ja Turun kaupungin STOP! Päätepysäkki syrjinnälle -kampanja kannustaa toimimaan ja tukemaan uhria silloin, kun huomaamme jonkun kohtaavan häirintää tai syrjintää.

Joukkoliikenne kuuluu kaikille – syrjinnän päätepysäkki on tässä ja nyt.

#päätepysäkki #muutunäkyväksi


Mitä sinä voit tehdä, kun huomaat jonkun kohtaavan häirintää tai syrjintää?

Toimi

Muutu näkyväksi. Osoita syrjinnän kohteelle, ettei hän ole yksin. Pienikin ele voi riittää: mene vierelle, puhuttele, katso silmiin.

Tue

Kysy, tarvitseeko syrjintää kohdannut vielä apua, vaikka tilanne olisi jo ohitse. Varmista, että hän pääsee turvallisesti jatkamaan matkaa.

Kerro

Raportoi tilanne eteenpäin kuljettajalle, järjestyksenvalvojalle tai poliisille. Ilmiö on saatava esiin, jotta sille saadaan loppu.

Tositarinoita syrjinnästä joukko­liikenteessä

– ja ihmisistä, jotka muuttuivat näkyviksi.

Ihmisoikeusliiton, Turun seudun joukkoliikenteen Fölin ja Turun kaupungin STOP! Päätepysäkki syrjinnälle -kampanja kannustaa toimimaan ja tukemaan uhria silloin, kun huomaamme jonkun kohtaavan häirintää tai syrjintää. Ihmisoikeusliitto on ihmisoikeusjärjestö, joka edistää perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa.

Ihmisoikeusliiton verkkosivutFoli verkkosivutTurun kaupunki verkkosivut Tiina ja Antti Herlinin säätiö verkkosivut

Kampanjaa tukevat: Amnestyn Suomen osasto, Globaalinuoret ry, Kynnys ry, LiikU, Länsi-Suomen Somaliseura ry, MLL Varsinais-Suomen piiri, Pro-tukipiste, Riku Lounais-Suomen aluetoimisto, SPR Varsinais-Suomen piiri, Turun ensi- ja turvakoti ry, Turun Kuuloyhdistys ry, Turun seudun autismi- ja ADHD-yhdistys Aisti ry, Turun YK-yhdistys, TuSeta, TuTo ry, StepEurope ry, Valtion Eläkkeensaajat VES-TURKU ry & Turun kaupungin vaikuttajaryhmät.