Hyppää sisältöön

Muutu näkyväksi.

Ihmisoikeusliiton ja Tampereen seudun joukkoliikenteen Nyssen Stop! Päätepysäkki syrjinnälle -kampanja kannustaa toimimaan ja tukemaan uhria silloin, kun huomaamme jonkun kohtaavan häirintää tai syrjintää.

Joukkoliikenne kuuluu kaikille – syrjinnän päätepysäkki on tässä ja nyt.

#päätepysäkki #muutunäkyväksi


Mitä sinä voit tehdä, kun huomaat jonkun kohtaavan häirintää tai syrjintää?

Toimi

Muutu näkyväksi. Osoita syrjinnän kohteelle, ettei hän ole yksin. Pienikin ele voi riittää: mene vierelle, puhuttele, katso silmiin.

Tue

Kysy, tarvitseeko syrjintää kohdannut vielä apua, vaikka tilanne olisi jo ohitse. Varmista, että hän pääsee turvallisesti jatkamaan matkaa.

Kerro

Raportoi tilanne eteenpäin kuljettajalle, järjestyksenvalvojalle tai poliisille. Ilmiö on saatava esiin, jotta sille saadaan loppu.

Tositarinoita syrjinnästä joukko­liikenteessä

– ja ihmisistä, jotka muuttuivat näkyviksi.

Naisten suojaava rinki pelasti päiväni

Odotin pysäkillä bussia. Paikalla oli muutamia muitakin. Jo kauempaa näin, kuinka eräs mies lähestyi minua. ”Vihaan teitä! Jos teitä ei olisi, minulla olisi parempi toimeentulo,” hän alkoi huutaa ja käytti n-sanaa. Mies lähestyi minua todella uhkaavasti: ”Yleensä en...

lue lisää

Ihmisoikeusliiton ja Nyssen Stop! Päätepysäkki syrjinnälle -kampanja kannustaa toimimaan ja tukemaan uhria silloin, kun huomaamme jonkun kohtaavan häirintää tai syrjintää. Ihmisoikeusliitto on ihmisoikeusjärjestö, joka edistää perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista Suomessa.

Ihmisoikeusliiton verkkosivutTampereen joukkoliikenne verkkosivut Tiina ja Antti Herlinin säätiö

Kampanjaa tukevat: Tampereen kaupunki, Länsilinjat, Amnestyn Tampereen ryhmä, Artteli-kumppanuusyhdistys, JHL Pirkanmaa, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kynnys, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tampereen osasto, PAM Tampere, Pirkanmaan Seta, Rasmus Tampere, Rikosuhripäivystys, SPR Hämeen piiri, Tampereen yliopiston ylioppilaskunta, Pro-tukipiste, Pirkanmaan vammaistyö ry, Kris-Tampere ry, Silta-Valmennusyhdistys ry, Sopimusvuori ry & Yhdessä Selviytymisen Tuki YSTI ry.