Hyppää sisältöön

Turku on usein toiminut väylänä uusille asioille, tulokkaille ja ideoille. Sen ansiosta kaupungin katukuva on nykyään ilahduttavan monikulttuurinen ja kansainvälinen. Erilaisuus on meille rikkaus. Turun kaupunki haluaa edistää erilaisuuden hyväksyntää, yhteisöllisyyttä ja yhdenvertaisuutta myös kaupunkistrategian toimintalupauksissa.

Tuntuu pahalta, että moni kokee arkielämässään häirintää ja syrjintää. Aikuisten lisäksi monesti myös lapset joutuvat syrjinnän kohteeksi kaupungilla, bussipysäkeillä ja julkisilla kulkuvälineillä liikkuessaan. Vihamielinen tuijotus tai uhkaavat sanat luovat turvattomuuden tunteen ja loukkaavat. Uskon kuitenkin, että suurin osa kaupunkimme asukkaista kokee, että syrjintä ei kuulu Turkuun. Jokaisella on oikeus tuntea olevansa turvassa omassa yhteisössään, omassa kotikaupungissaan.

On tärkeää huomata, että meillä jokaisella on roolimme syrjintätilanteissa, joita kohtaamme. Myös sivullisilla. Katsomalla pois annamme luvan häirintään ja jätämme syrjityn yksin. Tukemalla syrjinnän kohdetta viemme aseet häiritsijältä.

Pienet teot ovat tärkeitä. Suuret muutokset ovat kautta aikojen lähteneet siitä, että tavalliset kansalaiset ovat näyttäneet mielipiteensä ja tehneet itsensä näkyviksi. Näin toimii myös Stop! Päätepysäkki syrjinnälle -kampanja, joka rohkaisee meitä jokaista toimimaan.

Viimeistään tämän kampanjan myötä meidän kanssamatkustajien tulee reagoida syrjintään ja päättää toimia. Helpointa on mennä syrjityn tueksi, katsoa silmiin ja olla vierellä. Minä lupaan olla katsomatta ohitse. Olethan sinäkin mukana?

Minna Arve
Turun kaupunginjohtaja

Palaa etusivulle